Zatvori
PoslovniPuls
09/11/2021

Istarsko komunalno društvo prvo u državi omogućilo plaćanje računa kriptovalutama

Komunalno društvo Istarski vodovod iz Buzeta uveo je nekoliko novih mogućnosti plaćanja računa za vodne usluge, kako bi svojim potrošačima omogućio brže i lakše podmirenje svojih obveza. Putem njihovog tnternet korisničkog portala korisnici odsad mogu primati te brzo i jednostavno, sa samo nekoliko klikova, putem kreditnih kartica, mobilnim plaćanjem ili kriptovalutama platiti svoje račune.

Uvedeni sustav naplate prihvaća MasterCard, Visa, Maestro i Diners kreditne i debitne kartice, te najpopularnije kriptovalute poput Bitcoina, Ripplea, EOSa, Stellara, Bitcoin casha te Ethereuma.

Istarski vodovod postao je tako prvo komunalno društvo u Hrvatskoj koji pruža mogućnost kripto plaćanja računa za komunalne usluge.

Račune Istarskog vodovoda moguće je plaćati i u sve popularnijim mobilnim digitalnim novčanicima Aircash i KEKS pay.

“Želja je Istarskog vodovoda prilagoditi se svim suvremenim načinima plaćanja, a u slučaju kriptovaluta djelomično biti i ispred svoga vremena. Novim uslugama i mogućnostima olakšati ćemo i ubrzati našim potrošačima mogućnosti podmirivanja svojih mjesečnih računa za vodne usluge, pogotovo onima koji svoje obveze podmiruju iz inozemstva, a nije zanemarivo da će ovim načinima plaćanja potrošači biti lišeni plaćanja provizija i ostalih dodatnih troškova i to sve iz udobnosti svoga doma. Time smo povećali broj usluga našim potrošačima koje nam omogućuju moderne informacijske tehnologije. No tu nećemo stati jer namjera nam je u idućem razdoblju potrošačima digitalizirati i pojednostaviti proces podnošenja zahtjeva za novi vodovodni priključak, kako bi većinu postupaka mogli izvršiti putem web aplikacije bez previše nepotrebne papirologije i dolazaka u naše poslovne jedinice", rekao je Mladen Nežić, direktor Istarskog vodovoda.

Registracija pretplatničkog računa vrši se pomoću nekog od računa za vodne usluge dobivenog u posljednjih šest mjeseci, a korisnički račun mogu otvoriti domaće i strane fizičke osobe s prebivalištem u zemlji ili inozemstvu. Usluga za sve potrošače potpuno je besplatna, a prijava je maksimalno pojednostavljena, priopćeno je.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram