Zatvori

Novoizabrani gradonačelnik New Yorka želi prve tri plaće primiti u bitcoinima!

Novoizabrani gradonačelnik New Yorka, demokrat Eric Adams rekao je u četvrtak kako svoje prve tri plaće planira primiti u bitcoinima i najavio namjeru da New York City učini "središtem industrije kriptovaluta" nakon što i službeno preuzme dužnost gradonačelnika u siječnju iduće godine.

"U New Yorku uvijek razmišljamo 'veliko', tako da ću svoje prve tri plaće primiti u bitcoinima kada postanem gradonačelnik", napisao je Adams u objavi na Twitteru. "New York City će biti središte industrije kriptovaluta i drugih brzorastućih, inovativnih industrija! Samo pričekajte i vidjet ćete!"

Adamsova objava direktan je odgovor ponovno izabranom gradonačelniku Miamija iz Republikanske strane, Francisu Suarezu, koji je putem Twittera napisao kako će svoju prvu gradonačelničku plaću primiti u bitcoinima.

Suarez već neko vrijeme pokušava, zasad samo marketinški, pozicionirati Miami kao američko središte industrije kriptovaluta. Nedavno je tako pokrenuo inicijativu za promjenu zakonske regulative koja bi omogućila da se omogući isplata plaća u bitcoinima za sve tamošnje gradske dužnosnike i službenike.

Foto: Wikimedia Commons/ Krystalb97

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram