Zatvori
PoslovniPuls
28/10/2021

Carlsberg Croatia najavljuje investiciju tešku gotovo 19 milijuna kuna

Carlsberga Croatia ulaže gotovo 19 milijuna kuna u proširenje proizvodnih kapaciteta u pivovari u Koprivnici. Investicija se odnosi na novu liniju za punjenje limenki s kojom će treća najveća pivovara u Hrvatskoj povećati volumen proizvodnje za procijenjenih 46 posto.

"Uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca, kao i bačvi, dodavanje linije za punjenje limenki omogućit će nam da zadovoljimo još više potreba potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom. Koprivnica je i dosad bila važno proizvodno središte za Somersby iz kojeg smo izvozili bočice diljem svijeta, a ova investicija znači da smo još spremniji za potrebe
lokalnog i izvoznog tržišta", poručio je Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia dodavši kako će na novoj liniji limenki puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo.

Linija će biti smještena u postojeći pogon što neće zahtijevati građevinske radove. Nakon fizičkog dolaska krajem ove godine, njena instalacija i podešavanje potrajati će nekoliko mjeseci, pa se očekuje da će prve limenke iz koprivničke pivovare izaći početkom svibnja iduće godine.

Ulaganje od 2,5 milijuna eura značit će i otvaranje dodatnih dvadesetak radnih mjesta. Burdach zaključuje kako proizvodnja piva danas zahtijeva visoke standarde i primjenu modernih tehnologija, no da bez kvalitetnih zaposlenika niti jedna kompanija ne može očekivati uspjeh, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram