Zatvori
PoslovniPuls
06/10/2021

Telegram i Signal obilato profitirali na padu Facebookovih servisa

Globalni pad Facebookovih servisa poput Instagrama, Whatsapp-a, Messengera, ali i same društvene mreže, mnogima od nas donio je neželjene probleme i glavobolju u ponedjeljak navečer. Konkurencija, međutim, zadovoljno je trljala rukama dok su milijuni Facebookovih korisnika pokušavali doći do alternativnih rješenja za online komunikaciju.

Jedan od najveći dobitnika sigurno je Signal, komunikacijska platforma koja uvelike podsjeća na Whatsapp, ali je puno sigurnija i ne prikuplja podatke o svojim korisnicima. Vjerojatnu najveći aktivni promotor Signal-a je Edward Snowden, bivši CIA-in zaposlenik, a danas bjegunac od američkog pravosuđa i zviždač.

Ironično, Signal je putem Twittera zamolio milijune novih korisnika za malo strpljenja ako usluga ne bude u potpunosti funkcionalna, jer njihova infrastruktura očito nije bila pripremljena na snažan trenutačan rast broja novih korisnika.

Milijuni novih korisnika preplavili su i Telegram, messaging platformu sa sjedištem u Londonu.

Iz Clubhouse-a, popularne audio društvene mreže, potvrdili su kako su zabilježili rast broja korisnika, ali ne otkrivajući točne brojke.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram