Zatvori
PoslovniPuls
04/10/2021

Ovo je 10 trenutno najvrijednijih kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji

Bez obzira na veliku volatilnost koja ih prati, zanimanje za kriptovalute nikad nije bilo veće. A upravo ta ekstremna volatilnost dovela je do instant produkcije kripto-milijunaša i milijardera diljem svijeta.

- Dnevna doza bizarnih vijesti s kripto tržišta: Hrčak pobijedio Wall Street!
- Ove terorističke organizacije obilato koriste kriptovalute
- Hrvatska pošta predstavila kriptomarku s motivom Rimčeve Nevere

Bitcoin je najpoznatija i prva kriptovaluta kreirana prije desetak godina. Vrijednost jednog Bitcoina 2010. godine iznosila je 0.003 dolara. Danas za jedan Bitcoin morate platiti nešto više od 47.000 dolara. Da ste prije točno deset godina kupili bitcoine vrijedne 100 dolara, danas biste prodajom u svoj džep stavili oko 900.000 dolara!

Slična kalkulacija vrijedi i kada su druge kriptovalute u pitanju koje, bez obzira na gotovo svakodnevnu pojavu novih "izazivača", još nisu uspjele dostići, a kamoli prestići Bitcoin kada je u pitanju ukupan volumen transakcija, ali i tržišna kapitalizacija.

 

Tako Bitcoin na današnji dan ima ukupnu tržišnu kapitalizaciju veću od 896 mlrd. dolara. Slijedi ga Ethereum s kapitalizacijom od 394 mlrd. dolara, a na treće mjesto smjestio se Binance Coin sa 70 mlrd. dolara. Zvijezda u usponu, Cardano, zauzima četvrto mjesto s kapitalizacijom od 69 mlrd. dolara.

U stopu ga prati Tether sa 68 mlrd. dolara, te Solana (49 mlrd. dolara) i Ripple (48 mlrd. dolara).

U krug deset najvrijednijih svjetskih kriptovaluta ulaze i USD Coin (32 mlrd. dolara) te Polkadot (30 mlrd. dolara) i Dogecoin (28 mlrd. dolara).

A što će budućnost donijeti? Kada se u pitanju kriptovalute, to vjerojatno znaju  samo zvijezde. I Elon Musk.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram