Zatvori
PoslovniPuls
01/10/2021

Span u prvih šest mjeseci ostvario neto dobit od 7,4 mil. kuna

Span d.d., prva privatna hrvatska IT kompanija čije su dionice u rujnu uvrštene na službeno tržište Zagrebačke burze, objavila je poslovne rezultate za prvo polugodište 2021.godine. Razdoblje su obilježili dobri poslovni rezultati s dvoznamenkastim rastom prihoda te pripremnim radnjama za izlazak kompanije na Zagrebačku burzu.

- Span izlaskom na ZSE premašio tržišnu kapitalizaciju od 400 milijuna kuna
- Span kroz IPO prikupio 101 milijun kuna – trgovanje dionicama kreće u četvrtak

U prvih šest mjeseci ove godine, poslovni prihodi Span Grupe iznosili su 390,7 milijuna kuna, što predstavlja rast od 23 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Najveći rast prihoda od 52 posto zabilježen je u segmentu infrastrukturnih usluga, Cloud i Cyber Security.

To je rezultat akvizicije novih klijenata i povećanja broja projekata kod postojećih klijenata. EBITDA Span Grupe prije jednokratnih stavki iznosila je 17,8 milijuna kuna, što je rast od 110 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA nakon jednokratnih stavki iznosila je 15,4 milijuna kuna, što je rast od 82 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit Grupe za prvih pola godine iznosi 7,4 milijuna kuna, što je porast za 412 posto.

Razdoblje je bilo obilježeno većom profitabilnošću IT usluga s visokom dodanom vrijednošću, najviše u segmentima infrastrukturnih usluga (Cloud i Cyber Security) te razvoju softwarea i poslovnih rješenja. Udio prihoda koji se ostvaruju na inozemnim tržištima u prvom polugodištu ove godine čine 79,4 posto ukupnih prihoda Grupe. Također, raste broj zaposlenika, pa je tako u prvih šest mjeseci ove godine prosječan broj zaposlenika u Grupi 524, a zapošljavanja su uglavnom bila u segementima poslovanja s visokom dodanom vrijednošću.

„S dobrim poslovnim rezultatima i rastom svih financijskih pokazatelja nastavljamo raditi ono po čemu smo prepoznati – stvarati najbolja IT rješenja za naše korisnike. Uz to, nedavni izlazak na Zagrebačku burzu omogućio je Spanu ulazak u novu fazu poslovanja. Potražnja za dionicama je značajno nadmašila ponudu, a s više od tisuću novih dioničara Spana, među kojima su veliki institucionalni ulagatelji, puno malih ulagatelja i više od polovice naših zaposlenika, nastavljamo daljnje poslovanje kao pravo dioničarsko društvo. To nam pruža dodatni vjetar u leđa za rast na postojećim tržištima i izlazak na nova“, poručio je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram