Zatvori
Lucid
Foto: Lucid Motors
PoslovniPuls
18/09/2021

Lucid-ova električna limuzina Air oborila sve rekorde i pobijedila Teslu

Električna limuzina Air i to njezino "Dream" izdanje oborilo je sve rekorde kada je u pitanju doseg na jednom punjenju baterije.

Kalifornijski proizvođač električnih automobila Lucid Motors pohvalio se kako je najopremljenije izdanje njegove Air limuzine dobilo službenu ocjenu maksimalnog dosega na jednom punjenju baterije, izdanu od strane Američke agencije za zaštitu okoliša (EPA).

A doseg iznosi rekordnih 520 milja (837 kilometra), čime je Lucid pobijedio i Teslu, odnosno Model S čiji maksimalni doseg iznosi 400 milja (644 kilometra). A u prašini je ostavio i Rivian, drugog američkog proizvođača električnih automobila, čiji će električni kamioneti imati doseg od 300-tinjak milja (500 kilometara).

Veliko je to osobno postignuće za CEO-a Lucid Motors-a, Petera Rawlinsona, koji je bivši zaposlenik Tesle, gdje je predvodio razvoj Modela S.

Lucidove limuzine počet će s isporukama vlasnicima negdje krajem ove godine, a cijene se kreću, ovisno o opremi, od 95.000 dolara do 169.000 dolara, koliko stoji naskuplje "Dream" izdanje.

Kupci nešto plićeg džepa morat će pričekati iduću godinu kada se očekuje bazno izdanje Air-a, koje će navodno stajati 69.000 dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram