Zatvori
PoslovniPuls
16/09/2021

Japanski ulagački "car" Masayoshi Son pozornost skrenuo na Bliski Istok

Japanski koncern i jedan od najvećih svjetskih startup ulagača, SoftBank, po prvi put je uložio u jednu startup kompaniju iz Saudijske Arabije.

SoftBank na čijem se čelu nalazi osnivač Masayoshi Son, zajedno sa saudijskim državnim fondom, uložio je 125 milijuna dolara u komunikacijsku platformu Unifonic.

Ovaj poznati ulagač u zadnje vrijeme sve češće ulaže van američkog i europskog tržišta. U srpnju je tako predvodio ulaganje teško čak 415 milijuna dolara u Kitopi, startup sa sjedištem u Dubaiju koji nudi tzv. cloud kitchen uslugu za nove brendove restorane s delivery - only poslovnim modelom. Kolovoz je pak donio ulaganje u turski e-commerce startup Trendyol.

Japanski SoftBank postao drugi najveći dioničar Deutsche Telekoma

Bloomberg piše kako SoftBankov novi fokus na Bliski Istok ne iznenađuje s obzirom na sve veći broj startupa jednoroga u toj regiji.

A SoftBank nije velika nepoznanica ni za Saudijce. Njihov javni državni ulagački fond (PIF) već je investitor u SoftBank-ovom "Vision" fondu koji je ulagao u poznate startupe poput Ubera, Opendoor-a i DoorDash-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram