Zatvori
PoslovniPuls
06/09/2021

Njemačka uskoro odlučuje o visini subvencije za Teslinu tvornicu pokraj Berlina

Njemačka će do kraja tekuće godine odlučiti o visini subvencija za Teslu, BMW i druge proizvođače električnih automobila u pokušaju da smanji ovisnost tamošnjih proizvođača o baterijskim tehnologijama iz Kine.

Podsjetimo, Tesla planira uložiti 5 milijardi eura u tvornicu baterijskih ćelija u gradu Gruenheideu pokraj Berlina, naposredno pokraj tvornice koju trenutno dovršava na istoj lokaciji.

Prema pisanju njemačkog Tagesspiegela, Tesla bi od njemačke vlade mogla dobiti subvencije teške čak 1,14 milijardi eura, ali riječ je o neslužbenim šuškanjima i procjenama. Business Insider ranije je ove godine pisao kako će Tesla dobiti  najmanje milijardu eura subvencija.

Prvi čovjek Tesle, Elon Musk, prošli mjesec je izjavio kako se nada da će tvornica u Gruenheideu prve automobile početi proizvoditi tijekom listopada ili uskoro nakon.

Njemački ministar gospodarstva, Peter Altmaer, prošlog je tjedna najavio kako će Opel dobiti 437 milijardi eura od njemačke vlade za projekt tvornice baterijskih ćelija u Kaiserslauternu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram