Zatvori
PoslovniPuls
06/09/2021

Bloombergov strateg: Bitcoin predstavlja našu digitalnu budućnost

Bloombergov stariji strateg Mike McGlone najavio je povoljne prognoze koje će se svidjeti svim ulagačima u kriptovalute. Naime, prema mišljenju iskusnog McGlone-a, Bitcoin je na dobrom putu da postane globalna rezervna imovina, poput američkog dolara.

McGlone u Bloombergovom rujanskom broju analize tržišta kriptovalua, navodi kako je sve izglednije kako će Bitcoin uskoro dostići vrijednost od 100.000 dolara, a Ethereum 5.000 dolara.

"Ulagački portfelji koji zaobilaze kriptovalute Bitcoin i Ethereum su izloženi", piše McGlone. "Mi vjerujemo kako Bitcoin predstavlja digitalnu budućnost", dodaje on povlačeći paralelu s 1971. godinom kada je američki predsjednik Richard Nixon dokinuo zlatni standard što je dolaru omogućilo rast od 300% u odnosu na usporedne valute.

Podsjetimo, nakon velike korekcije ovog proljeća kada je vrijednost kriptovaluta pala za gotovo 50% u odnosu na dotadašnje rekordne razine, posljednjih mjesec dana većina kriptovaluta bilježi oporavak, pa se tako cijena Bitcoina ovih dana kreće oko 50.000 dolara, dok Ethereum pleše na korak do razine od 4.000 dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram