Zatvori
PoslovniPuls
29/08/2021

Ulagači nepovjerljivi prema SPAC-u mreže punionica za električne automobile

Tvrtka Volta Industries koja u SAD-u gradi mrežu punionica za električne automobile - izašla je u petak na burzu kroz spajanje sa SPAC tvrtkom Tortoise Acquisition Corporation II.

Međutim, izlazak na burzu Volti nije donijelo kapital koji je priželjkivala budući je gotovo 60% dioničara Tortoise-a u zadnji tren zatražilo cash-out svojih dionica čime je povučeno oko 242 milijuna dolara kapitala .

Na sreću Volte - dogovor o spajanju s Tortoiseom uključivao je i 300 milijuna dolara ulaganja od strane institucionalnih ulagača poput Blackrocka i Fidelityja čime je ukupna vrijednost prikupljenog kapitala dosegnula iznos od respektabilnih 400 milijuna dolara.

Iz Volte priznaju kako su prikupili značajno manje kapitala od inicijalno planiranih 645 milijuna dolara, ali kako to neće promijeniti njihove poslovne planove i strategiju.

Tvrtka gradi mrežu punionica za električne automobile, a vozače privlači besplatnim punjenjem u trajanju od pola sata koje financiraju prodajom oglašavanja na velikim zaslonima na svojim punionicama. Trenutno imaju 2.000 punionica diljem SAD-a, a do 2025. godine ta brojka trebala bi narasti na 26.000.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram