Zatvori
PoslovniPuls
24/08/2021

Disney zaradio 125 milijuna dolara na streamingu Marvelovog hita

Disney je možda pronašao magičnu formulu kada su pitanju prihodi od online i streaming distribucije svojih filmova. Disney je naime krajem prošlog tjedna objavio kako je posljednji film iz Marvelove "tvornice" superjunaka - "Black Widow" - zaradio 125 milijuna dolara i to na Disney+ streaming platformi koja postaje sve veća konkurencija Netflixu.

Da stvari budu zanimljivije - podaci o online zaradi "Black Widow" filma postali su javni nakon što je glavna glumica Scarlett Johansson nedavno tužila Disney zbog povrede ugovora jer, kako ona tvrdi, istovremeno lansiranje filma u kino dvoranama i na Disneyjevom streaming servisu - smanjilo je njezinu financijsku kompenzaciju.

Iz Disneyja i dalje poručuju kako distribucijom filma na Disney+ nije došlo do povrede ugovora s Johansson koji je poznatoj američkoj glumici povećao osobno bogatstvo za 20 milijuna dolara.

Analitičari američke filmske industrije s velikim nestrpljenjem iščekuju ishod ove pravne bitke koja bi mogla otvoriti put i za druge slične tužbe s obzirom da sve više filmova paralelno izlazi u kino dvorane i na streaming servise, kao pokušaj da se ublaže posljedice epidemioloških mjera zbog COVID-19 pandemije koje su brojne kino lance i filmske studije zavile u crveno.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram