Zatvori
PoslovniPuls
23/08/2021

PayPal korisnicima u Velikoj Britaniji omogućio kupovinu kriptovaluta

Najpoznatiji svjetski digitalni novčanik - servis PayPal - omogućio je svojim korisnicima u Velikoj Britaniji kupovinu, čuvanje i prodaju odabranih kriptovaluta.

Za početak Britanci će moći kupovati i prodavati Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum i Litecoin i to uz početni ulog od samo 1 funte.

Zanimljivo, PayPal kripto transakcije ne odrađuje samostalno već se sve "vrti" u pozadini preko partnerske platforme za trgovinu kriptovalutama Praxos.

"Ova usluga je jako dobro prihvaćena u SAD-u", izjavio je Jose Fernandez da Ponte, PayPal-ov generalni menadžer za digitalne valute. "Očekujemo kako će jednako dobro ići i u Velikoj Britaniji."

Usluga koja će službeno biti aktivirana ovog tjedna već je neko vrijeme dostupna u SAD-u, a za očekivati je da će biti sve prisutnija i na brojnim drugim tržištima gdje je PayPal dostupan, uključujući i Hrvatsku.

PayPal je jedna od najvećih američkih potrošačkih tech kompanija koje su počele s sveobuhvatnom integracijom kriptovaluta u svoj platni ekosustav. Analitičari već više mjeseci nagađaju kako će uskoro nešto slično najaviti i najveća američka online trgovina Amazon, ali zasad po tom pitanju iz kompanije milijardera Jeffa Bezosa - zagonetno šute.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram