Zatvori
PoslovniPuls
20/08/2021

Šef Astra Zenece Pascal Soriot je naplaćeniji direktor Velike Britanije

Rođeni Francuz koji predvodi kompaniju čiji naziv u posljednjih godinu dana ne silazi s naslovnica svjetskih medija ujedno je i naplaćeniji britanski izvršni direktor.

Pascal Soriot, CEO britansko - švedskog farmaceutskog konglomerata AstraZeneca, najplaćeniji je izvršni direktor u Velikoj Britaniji, barem kada su u pitanju najveće javno izlistane kompanije.

Soriot, koji se na čelu AstraZenece nalazi od 2012. godine, za prošlogodišnje vođenje tvrtke koja je globalno poznata po proizvodnji cjepiva za COVID-19, dobio je naknadu u iznosu od 15,4 milijuna funti.

Podsjetimo, AstraZeneca je jedini svjetski proizvođač COVID-19 cjepiva koji ne zarađuje na njegovoj proizvodnji i prodaji.

Na drugom mjestu popisa najplaćenijih britanskih direktora nalazi se šef kreditne kompanije Experian, Brian Cassin, koji je prošle godine uprihodio jednako impresivnih 10,3 mil. funti.

Koliko god ove plaće zvučale impresivno - one blijede u zaborav ako se usporede sa šeficom kladioničarske kuće Bet 365, Denis Coates, koja je prošle godine kući odnijela plaću od nevjerojatnih 421 milijuna funti. Međutim, Bet 365 nije javno izlistana kompanija, pa Coates nije konkurirala za popis najplaćenijih britanskih izvršnih direktora.

Foto: Kremlin / Wikimedia Commons

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram