Zatvori
PoslovniPuls
20/08/2021

Robinhood po prvi put javno predstavio poslovne rezultate i...razočarao

Poznata mobilna platforma za trgovinu dionicama, kriptovalutama i drugim financijskim instrumentima, Robinhood, po prvi put od izlaska na burzu javno je objavila kvartalne poslovne rezultate.

U drugom ovogodišnjem kvartalu Robinhood bilježi prihode od 565 milijuna dolara što predstavlja godišnji rast od 131 posto. Impresivno, ali ulagače zabrinjava (prevelika) ovisnost o trgovini volatilnim kriptovalutama poput Bitcoina i Etehereuma. Transakcije povezane s kriptovalutama čine polovicu svih Robinhoodovih kvartalnih prihoda, objavljeno je.

Za usporedbu, prošlogodišnji drugi kvartal Robinhoodu je dobio tek 5 milijuna dolara prihoda povezanih uz kriptovalute.

Tvrtka koja upravlja popularnom platformom za trgovinu (koja još uvijek nije dostupna u Hrvatskoj) i dalje krvari novac, pa je drugi kvartal donio ukupni gubitak od 502 milijuna dolara (2,16 dolara po dionici).

Da stvari budu još gore - iz Robinhooda su najavili kako u idućem kvartalu očekuju niže prihode i manje novootvorenih korisničkih računa.

Analitičari na Wall Streetu su složni - Robinhoodovi prvi javno objavljeni financijski rezulati su - razočarenje. Pokazalo je to i kretanje cijene dionice Robinhooda  - s padom od oko 10 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram