Zatvori
PoslovniPuls
12/08/2021

Singapur premašio New York po transakcijama na tržištu stambenih nekretnina

Azijski gospodarski tigar Singapur premašio je New York kada je u pitanju vrijednost kupoprodaje na tržištu stambenih nekretnina, piše Bloomberg.

Grad - država s 5,7 milijuna stanovnika tako je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila transakcije na tržištu stambenih nekretnina u vrijednosti od 24 milijarde dolara. Razlog - azijski bogataši sve više ulažu u singapurske nekretninske projekte zbog straha od rastuće inflacije ili političkih previranja poput onih u Hong Kongu objašnjava Bloomberg.

Cijene nekretnina u Singapuru u prvih šest mjeseci ove godine bilježe rast od 4,1 posto.

Singapurske vlasti zasad ne vide problem u galopirajućem trendu rasta nekretninskog tržišta, a slično mišljenje dijeli i tamošnja središnja banka iz koje je nedavno priopćeno kako se singapursko tržište nekretnina "ne pregrijava".

Ipak, sve se više šuška o mogućoj strožijoj kontroli ulaganja u nekretnine budući postojeći singapurski zakoni privatnim kupcima omogućuju skrivanje iza trustova i banaka koje se mogu registrirati kao vlasnici nekretnina u ime drugih osoba.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram