Zatvori
PoslovniPuls
12/08/2021

HT i Tommy zajedno grade mrežu punionica za električne automobile

Hrvatski Telekom i Tommy realizirali su projekt postavljanja prvih pet brzih e-punionica u sklopu maloprodajnih prostora Tommy na lokacijama u Dubrovniku, Malinskoj na otoku Krku, Solinu, Splitu i u Zadru, navodi se u priopćenju.

Slijedom prijedloga Europske komisije, koji predviđa zabranu prodaje benzinskih i dizel vozila na području Europske unije nakon 2035. godine, kao i zakonske obveze prema kojoj sve nove zgrade s više od deset parkirališnih mjesta moraju imati barem jedno mjesto za punjenje, dva domaća lidera prepoznala su priliku za suradnju te su zajedničkim snagama postavili kamen temeljac, kao osnovu za buduću sustavnu nadogradnju Tommy prodajne mreže s e-punionicama, stoji u priopćenju.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je Tommy, vodeći maloprodajni lanac na hrvatskoj obali, odlučio ponuditi posjetiteljima svojih trgovina, kako domaćim tako i onim inozemnim koji dolaze u Hrvatsku na ljetovanje, mogućnost punjenja električnih vozila. Hrvatski Telekom je lider u postavljanju i upravljanju e-punionicama i pružanju digitalne usluge punjenja u Hrvatskoj te smo prepoznati kao idealan partner za realizaciju ovoga projekta. Vjerujem da je to tek prvi u nizu projekata kojima ćemo zajednički poticati korištenje električnih automobila kao ekološki najodrživijeg oblika mobilnosti", istaknula je Marijana Bačić, potpredsjednica za Korporativnu prodaju i ICT usluge u Hrvatskom Telekomu.

Brze e-punionice postavljene su u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“, koji je sufinanciran u okviru EU programa Connecting Europe Facility, a svrha mu je osigurati vrhunsku uslugu punjenja, kako za domaće korisnike električnih vozila, tako i turiste koji na odmor u Hrvatsku dolaze upravo električnim vozilima.

"Sa zadovoljstvom sudjelujemo u ovom projektu kao i u drugim projektima koji promiču odgovorno i održivo poslovanje, jer nude rješenja usmjerena ka unapređenju ekoloških standarda. Primjenom najnovijih tehnoloških dostignuća i suradnjom s partnerima koji su lideri u tom području, Tommy pokazuje društvenu odgovornost, podižući svijest o potrebi odgovornijeg odnosa prema okolišu. Nadamo se da ćemo u kasnijoj fazi povećati dostupnost brzih e-punionica na većem broju prodajnih mjesta i na taj način dati svoj doprinos energetskoj tranziciji Hrvatske, a istovremeno kupcima ponuditi i dodatnu uslugu što povećava ukupnu vrijednost naše ponude", naglasio je Dario Mamić, direktor korporativnih komunikacija Tommyja.

Trenutačno Hrvatski Telekom upravlja s više od 550 mjesta za punjenje na više od 240 lokacija u osam zemalja (Hrvatska, Češka, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Albanija i Poljska).

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram