Zatvori
PoslovniPuls
11/08/2021

AMC: Amerikanci će uskoro kino ulaznice plaćati Bitcoinom

Najveći svjetski kino - prikazivač, američki AMC, najavio je kako će do kraja godina kino ulaznice na njihovim lokacijama biti moguće platiti kriptovalutom Bitcoin, prenose američki mediji.

Izvršni direktor AMC-a, Adam Aron, rekao je kako je u posljednjih šest mjeseci naučio više o kriptovalutama nego u proteklih 10 godina.

"Do kraja godine sva naša američka kina omogućit će (online) kupovinu ulaznica Bitcoinom", rekao je Aron i dodao kako AMC razmatra i druge načine sudjelovanja u kripto - ekonomiji.

AMC se tako pridružio drugim američkim kompanijama poput Burger Kinga, Xbox-a koje svojim kupcima omogućuju plaćanje kriptovalutama, a sve se glasnije šuška i o Amazonovom ulasku u svijet kriptovaluta.

Ovaj američki kino - prikazivač objavio je i bolje od očekivanih poslovnih rezultata za drugi ovogodišnji kvartal u kojem je prodao 22 milijuna kino ulaznica u vrijednosti od 447 milijuna dolara. Ipak, u usporedbi s 2019. podaci su poražavajući s obzirom da je te godine broj prodanih ulaznica za isto vremensko razdoblje iznosio 97 milijuna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram