Zatvori
PoslovniPuls
09/08/2021

Prihodi Formule 1 sve bliže predpandemijskim razinama

Nakon prošlogodišnje sezone koju je obilježio potpuni izostanak natjecanja od travnja do lipnja, prihodi najelitnijeg motorsport natjecanja ove godine bilježe snažan rast.

Formula 1 u drugom ovogodišnjem kvartalu zabilježila je ukupne prihode u iznosu od 501 milijuna dolara, što je veliko povećanje u odnosu na prošlogodišnja 24 milijuna dolara prihoda u istom vremenskom razdoblju. Ipak, još uvijek nisi dostignuti prihodi iz 2019. godine koji su tada iznosili 620 milijuna dolara.

Bez obzira na povećanje prihoda Formula 1 još uvijek gubi novac, pa su u drugom tromjesečju tako ostvarili operativni gubitak od 36 milijuna dolara, što je značajno manje od prošlogodišnjeg gubitka u iznosu od 122 milijuna dolara.

Većinski vlasnik Formule 1, američki medijski div Liberty Media, objavio je kako očekuje dodatni rast prihoda u nastavku F1 sezone zbog rastućeg broja gledatelja na tribinama preostalih F1 utrka i dodatnih prihoda od korporativnih usluga i sponzora.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram