Zatvori
PoslovniPuls
08/08/2021

Warren Buffett: Amerika je još uvijek najbolja na svijetu

Glasoviti američki ulagač Warren Buffett jasno je i nedvosmisleno potvrdio optimizam kada je u pitanju tamošnje gospodarstvo i dioničko tržište.

Buffett je u pismu dioničarima Berkshire Hathawayja tako istaknuo kako ima puno povjerenje u američko gospodarstvo, bez obzira na cijeli niz prijetnja i rizika koje sa sobom nosi galopirajuća covid-19 pandemija.

"U samo 232 godine svog postojanja Amerika je postala najbolji inkubator za oslobađanje ljudskog potencijala. Unatoč nekim ozbiljnim prekidima u rastućoj putanji, ekonomski napredak naše zemlje dosad je bio zadivljujući", piše Buffett čiji ulagački holding Berkshire Hathaway ima vlasništvo u brojnim kompanijama u tradicionalnim gospodarskim sektorima poput željezničkog prijevoza, infrastrukture, industrijskoj proizvodnji i maloprodaji.

A da Buffettov optimizam nije bez pokrića pokazali su Berkshireovi poslovni rezultati u drugom kvartalu i operativna dobit od čak 6,69 milijardi dolara, što predstavlja rast od čak 21 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Buffetova kompanija u drugom tromjesečju ove godine nastavila je s programom otkupa vlastitih dionica, pa je tako otkupila dionice vrijedne 6 milijardi dolara, a ukupne gotovinske zalihe kojima Berkshire raspolaže iznosile su nevjerojatne 144 milijarde dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram