Zatvori
PoslovniPuls
06/08/2021

Ultra bogati Amerikanci sve se češće odriču državljanstva

Prema najnovijim podacima Axiosa, sve veći broj ultra bogatih Amerikanaca razmatra odricanje od američkog državljanstva.

U 2020., prema podacima Porezne uprave, 6.707 Amerikanaca "odustalo" je od državljanstva, što je 237% više u odnosu na prethodnu godinu. To je osobito izraženo među nekima od najbogatijih, koji odlaze po većim stopama od 2016. (sa zamjetnim padom u 2019.).

Axios navodi kako bi jedan od najvažnijih povoda za bijeg bogatih iz SAD-a mogli biti najavljeni porezi. Predsjednik Joe Biden predložio je povećanje poreza usmjerenog na najveće bogataše u nastojanju da se plati potrošnja na infrastrukturu. To uključuje porez na kapitalnu dobit od 39,6% za Amerikance koji zarađuju više od milijun dolara, koji bi se naplaćivao zajedno s 3,8% porezom na Obamacare - što bi rezultiralo porezom na kapitalnu dobit od 43,4%, gotovo dvostruko većim razinama.

Izvješće Instituta za poreznu i ekonomsku politiku (ITEP) pokazalo je kako će 1% najbogatijih američkih poreznih obveznika snositi gotovo cijeli teret Bidenovih predloženih povećanja poreza, od kojih će svaki platiti dodatnih 100.000 dolara poreza svake godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram