Zatvori
PoslovniPuls
04/08/2021

Najbolji direktor na svijetu smatra da remote rad treba zadržati

Dan Price, direktor Gravity Paymentsa, koji je stekao svjetsku slavu nakon što je još prije nekoliko godina u svoju tvrtku uveo minimalnu plaću od 70.000 dolara, ovih je dana u jednoj od svojih Linkedin objava komentirao sve češće pozive radnicima na povratak u fizičke urede.

Direktori trebaju uzeti u obzir, tvrdi on, da imaju brojne zaposlenike koji su introvertirani i najsretniji kada svoj posao obavljaju - od kuće.

"Mislim da ne cijenimo koliko je rad od kuće pomogao introvertima", napisao je Price u postu na Linkedinu. "Mnogi izvršni direktori su ekstroverti (poput mene) i vole biti u blizini ljudi koji zrače snažnom energijom, te pretpostavljaju da baš svih funkcioniraju poput njih", piše on i ističe kako je to pogrešno. "Stoga tjeraju sve zaposlenike da se vrate u ured pod pretpostavkom da će im to pomoći pri boljem obavljanju posla", smatra Price.

Masovni prelazak na remote rad tijekom pandemije naveo je na istup neke istaknute američke izvršne direktore, poput Appleovog Tima Cooka i Jamieja Dimona iz JPMorgan Chasea, koji tvrde kako je rad od kuće inferioran radu iz ureda - jer "slučajni sastanci u uredu potiču kreativnost i poboljšavaju suradnju".

Price s druge strane tvrdi kako "mnogi zaposlenici otkrivaju kako su u uredu iscrpljeni i kako im je potrebno vrijeme kod kuće da napune svoje baterije".

Kako god bilo, Priceova objava na Linkedinu privukla je veliku pozornost i potaknula raspravu s čak 28.000 reakcija i više od 1.000 objavljenih komentara.

Foto: YouTube screenshot

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram