Zatvori
PoslovniPuls
15/02/2021

Mastercard će trgovcima omogućiti prihvaćanje plaćanja kriptovalutama

Iz Mastercarda su najavili da će omogućiti većem broju trgovaca da prihvate plaćanje kriptovalutama otvaranjem svoje platne mreže za određene digitalne kovanice i to ove godine.

Div kreditnih kartica postao je najnovija velika tvrtka koja je prihvatila kriptovalutu nakon što je Tesla objavio da je kupio 1,5 milijardi dolara u bitcoinu. Mastercard je ovaj potez nazvao „velikom promjenom koja će zahtijevati puno rada“. Tvrtka sa sjedištem u New Yorku izjavila je da želi povećati izbor za svoje kupce, koji su pokazali povećan interes za kriptovalute uslijed nedavnog skoka cijena Bitcoina.

„Mastercard nije ovdje da bi vam preporučio da počnete koristiti kriptovalute“, rekao je Raj Dhamodharan, potpredsjednik Mastercarda za digitalne proizvode i blockchain proizvode i partnerstva. „Mi smo ovdje kako bismo omogućili kupcima, trgovcima i tvrtkama da digitalnu vrijednost - tradicionalnu ili kripto - koriste kako god žele.“

Mastercardov potez signalizira da kriptovalute kreću u financijsku struju unatoč skepticizmu poput JP Morgana, koji tvrdi da će nestabilnost Bitcoina spriječiti velike tvrtke da ulažu u njega.

Tvrtke za digitalno plaćanje PayPal i Square već dopuštaju Bitcoin na svojim platformama. BNY Mellon, najstarija američka banka, najavila je da će početi pružati bankarske usluge za kriptovalute i drugu digitalnu imovinu.

Brock Pierce, poduzetnik za kriptovalute i predsjednik Bitcoin Foundationa, tvrdi kako započinju put do sveprisutnog usvajanja kriptovaluta po cijelom svijetu, gdje će svaka trgovina u koju uđete biti spremna prihvatiti kriptovalutu kao opciju plaćanja u bliskoj budućnosti s ovakvim vrstama integracija.

Mastercard trenutno nudi kartice koje kupcima omogućuju transakcije kriptovalutom, ali ta se plaćanja pretvaraju u redovite valute prije nego što se kreću mrežom tvrtke.

Izravna podrška kripto imovine omogućit će mnogim trgovcima prihvatiti takva plaćanja i smanjiti neučinkovitost uklanjanjem potrebe za pretvaranje kriptovalute u tradicionalnu.

Mastercard nije rekao koje će točno kriptovalute unijeti u svoju mrežu, ali rekao je da očekuje pružanje podrške za „kripto imovinu koja nudi pouzdanost i sigurnost“.

Izvor: New York Post
Foto: Pexels

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram