Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2017

"Do you even code?" pobjednici drugog COMBIS hackathona

Drugi COMBIS hackathon try{code}catch - 24-satno natjecanje u programiranju za studente, na kojem je snage odmjerilo 18 timova studenata s fakulteta iz Hrvatske, završilo je pobjedom tima Do you even code?. Članove pobjedničkog tima čine Tino Balint, Sven Vukelić, Dean Jakovljević i Ante Barić...

"Jako smo zadovoljni ovogodišnjim natjecateljima i njihovim načinom razmišljanja. Definitivno nam neće biti lako odlučiti koje od timova ćemo uključiti u program NeoStartup, ali to nas zapravo veseli jer pokazuje da ova zemlja definitvno ima perspektivu kad je riječ o naprednoj tehnologiji", izjavio je Mladen Maras, direktor hackathona try{code}catch i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u COMBISu.

Natjecatelji su mogli birati između tri ponuđene teme, od kojih je jedna bila osmisliti aplikaciju primjenjivu u hotelijerstvu, druga se vezala uz implementaciju chatbota koji podržava različite kanale komunikacije, dok je treća podrazumijevala osmišljavanje aplikativnog rješenja koje se bavi tematikom 'Computer visiona' – interdisciplinarnog područja računalne znanosti koje problematizira utilizaciju računala u razumijevanju digitalnih slika ili video zapisa.

"Prilikom vrednovanja pojedinih rješenja, željeli smo jednak naglasak staviti i na razvojni odnosno programerski dio, ali i na snalažljivost i kreativnost, koji su u našem poslu iznimno bitni. Moram priznati da su nas mnogi timovi jako ugodno iznenadili svojim zrelim pristupom koji u prvi plan stavlja poslovnu iskoristivost, ali i maštovitošću, kojom su osigurali dodanu vrijednost", zaključio je Maras.

Drugu nagradu žirija i 2.500 kuna po članu tima osvojio je TeamThree, a treće mjesto pripalo je timu Desni klik čiji su članovi osvojili svaki po 2.000 kuna.

"Presretni smo jer je i drugi COMBIS hackathon opravdao visoka očekivanja. Od ukupno prijavljenih 30 timova, odnosno više od stotinu studenata, u samo natjecanje ušlo je čak 18 timova, iako smo granicu prvotno postavili na 15 timova. S ovolikim brojem talentiranih i vrijednih studenata, naš try{code}catch definitivno ima svijetlu budućnost", komentirao je Mario Vojvoda, član Uprave COMBISa i glavni direktor za razvoj aplikativnih i sistemskih rješenja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram