Zatvori
Poslovni Puls
02/03/2017

Huawei polako, ali sigurno sustiže Apple

Tvrtka koja se bavi istraživanjima TrendForce objavila je u ponedjeljak kako bi tvrtka Huawei Technologies trebala ove godine smanjiti razlike u tržišnom udjelu na globalnom tržištu pametnih telefona i to na ispod 5 postotnih bodova u odnosu na svog konkurenta Applea...

Kada je riječ o prodaji pametnih telefona, očekuje se kako će ove godine biti prodano više od 1,44 milijardi jedinica. Procjenjuje se kako će Huawei uzeti 11,7 posto tržišnog udjela približivši se Appleu koji ima 15,7 posto te smanjujući prošlogodišnju razliku sa 5,1 na 4 posto, kako javlja TrendForce.

Analitičar pri International Data Corp Anthony Scarsella ističe kako proizvođači mobilnih telefona u Kini osiguravaju veći udio na tržištu te učvršćuju svoju poziciju, posebice kada je riječ o proizvodnji srednje do visoke kvalitete, a samim time postaju i vrlo konkurenti rivalima poput Samsunga i Applea.

Huawei, koji je nedavno na najvećem sajmu mobilne tehnologije Mobile World Congress u Barceloni predstavio svoju novu perjanicu - model P10 s kamerom Leica i zaobljenim ekranom, teži postati svjetski broj jedan do 2020, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram