Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2017

Huaweijeva vizija modernog smartphona uključuje naprednu umjetnu inteligenciju

Richard Yu, predsjednik uprave tvrtke Huawei Business Consumer Group, na sajmu potrošačke elektronike CES 2017 održanom u Las Vegasu, iznio je Huaweijevu viziju inteligentnog telefona pokretanog umjetnom inteligencijom kao sljedećeg značajnog iskoraka u mobilnoj telefoniji, a naglasio je i najnoviju suradnju Huaweija s Amazonom i Googleom...

Isto tako, pametni telefoni Mate 9 Pro i ekskluzivni Porsche Design Mate 9 prvi su Huaweijevi uređaji s podrškom za Amazonovu Alexu te Googleovu platformu za virtualnu stvarnost Daydream. Tom prigodom, ponovno je istaknuo posvećenost inovaciji i suradnju s drugim vodećim tvrtkama u industriji kao temeljne vrijednosti Huaweija kojima ova tvrtka svakodnevno nastoji unaprijediti živote ljudi širom svijeta, a njegovom obraćanju prisustvovalo je gotovo tri tisuće posjetitelja.

U proteklih pet godina, Huawei je postao jedan od tri najveća brenda pametnih telefona na svijetu.

Tijekom izlaganja, Richard Yu je istaknuo tri stupa na kojima se Huawei temelji – strast, kolektivnu mudrost i značajnu inovaciju koji su zaslužni za uspjeh tvrtke. Broj isporučenih pametnih telefona dosegnuo je 139 milijuna komada, što je povećanje od 29% u odnosu na prethodnu godinu. Prema IPSOS-u, prepoznatljivost brenda na svjetskom tržištu jednako je rasla, i to sa 76% na 81%.

Kroz neprestana ulaganja u istraživanje i razvoj, koja su u proteklih deset godina premašila 38 milijardi dolara, Huawei će predvoditi sljedeće razdoblje u inovaciji kako bi dodatno inspirirao i osnažio čovječanstvo. Kao dio te strategije, Huawei će iskoristiti kolektivnu mudrost najvećih svjetskih umova, kako onih unutar tvrtke, tako i onih izvan nje, kako bi zajednički oblikovali sljedeće razdoblje u potrošačkoj elektronici.

U skladu s potrebama modernog svijeta da bude u potpunosti i besprijekorno digitalno povezan, Huawei se trudi ostvariti preduvjete koji će u konačnici rezultirati i predstavljanjem inteligentnog telefona, kao sljedećeg koraka u razvoju pametnih telefona. Prvo nam je osobno računalo dalo pristup informacijama, zatim je uslijedio internet, koji nam je omogućio dijeliti informacije, a danas živimo u svijetu u kojem je sve povezano, što Richard Yu naziva inteligentnim svijetom u kojem uređaji neprestano stvaraju i prikupljaju podatke o našem okruženju.

Da bismo bili uspješniji u ovom inteligentnom svijetu, dolazak umjetne inteligencije integrirane u današnje pametne telefone omogućava značajan iskorak i ujedno nas približava sljedećoj fazi razvoja mobilne tehnologije - inteligentnom telefonu. Inteligentan telefon, utemeljen na umjetnoj inteligenciji, moći će predvidjeti potrebe korisnika uz novu funkcionalnost koja će odgovarati načinu na koji oni razmišljaju. Da bi ubrzao njegov razvoj, Huawei radi na unaprjeđivanju tehnologije senzora, robotskog učenja, obrade podataka i čipseta, a ova napredna tehnologija mogla bi ujediniti digitalnu i ljudsku inteligenciju s ciljem daljnjeg poboljšanja ljudskih života, navodi se u priopćenju iz Huaweija.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram