Zatvori
Foto: 19.05.2016., Zagreb - Vjeran Vrbanec, predsjednik uprave Hamag Bicro. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Poslovni Puls
24/05/2016

Izabrano novo vodstvo HAMAG-BICRO- a

Upravni odbor Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) izglasao je novu Upravu Agencije na čelu s Vjeranom Vrbanecom kao predsjednikom Uprave, Marijanom Oreb kao članicom Uprave te Borisom Guinom, koji je i dosada obnašao funkciju zamjenika predsjednika Uprave...

Uloga HAMAG-BICRO- a ogleda se poticanju poduzetništva kroz EU fondove, potpore, inovacijske programe, jamstvene programe te programe mikrokreditiranja, investicija i internacionalizacije. Programi Agencije namijenjeni su pružanju potpore poduzetnicima kroz sve razvojne faze poslovanja – od istraživanja i razvoja ideje, pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište, navodi se u priopćenju.

Dužnost predsjednika Uprave HAMAG-BICRO- a preuzeo je Vjeran Vrbanec - diplomirani pravnik koji u Agenciju dolazi s mjesta pročelnika Upravnog odjela u Međimurskoj županiji, gdje je svojevremeno vodio pravnu službu. Obnašao je dužnost predsjednika Upravnog vijeća Centra dr. Rudolf Steiner te člana Upravnog vijeća Muzeja Međimurje Čakovec i Upravnog vijeća Ljekarne Čakovec. U travnju 2004. godine položio je Pravosudni ispit pred Ministarstvom pravosuđa Republike Hrvatske. Vrbanec je akademsko obrazovanje stekao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je nekoliko godina radio u realnom sektoru.

"Strateški plan Agencije u narednom periodu je pozicionirati se kao ključna institucija za provedbu financijskih instrumenata, investicija i potpora za poticanje malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Zajedno s MINPO-m, želimo napraviti iskorak u strateškom i učinkovitom povlačenju EU sredstavakako bismo osigurali konkurentnost hrvatskih poduzetnika na međunarodnoj razini", izjavio je Vrbanec.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram