Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2016

HAMAG- BICRO dovodi američke poduzetnike u Hrvatsku, evo zašto...

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji sa nevladinom organizacijom WorldChicago i Europskom poduzetničkom mrežom, organizira „Chicago Collaboration Week“ koji će se održati od 14. do 18. ožujka 2016. godine u Zagrebu, Varaždinu, Zadru i Splitu...

Cilj događanja je upoznati studente, startup-ove, poduzetnike i znanstveno-istraživačke institucija s američkom dobrom praksom kroz različita predavanja i radionice na temu poduzetništva. Tom prilikom će se 14. ožujka 2016. godine u Zagrebu (Forum Zagreb, Radnička cesta 50) održati konferencija 'Creating Collaborative Platforms' za predstavnike razvojnih agencija, tehnoloških parkova, coworking prostora, akceleratora i inkubatora iz cijele Hrvatske na kojoj će glavna tema biti razvoj poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj kroz primjere iz Chicaga.

Renomirani svjetski stručnjaci predstavit će svoja iskustva u području kreiranja suradničkog ekosustava za poticanje poduzetništva i inovacija kroz kolaborativne prostore, poslovno umrežavanje te ulogu društvenih mreža.

Nicole Vasquez, osnivačica i direktorica coworking prostora The Shift, upoznat će sudionike konferencije s dobrom praksom vođenja coworking prostora u Chicagu, razvoja poslovanja, strateškog traženja partnerstva i organizacije događanja. Scott L. Steward, stručnjak za razvoj startup strategija i pozicioniranja na tržištu putem integrirane marketinške komunikacije, predstavit će Tech Teens progam u sklopu kojeg studenti iz nerazvijenih zajednica uče programirati i plasirati svoja rješenja na tržište. Kako razviti internacionalni startup sudionici će imati prilike čuti od Keitha Bradleya koji se više od 16 godina bavi upravljanjem i razvojem IT sustava. Terra Winston prisutnima će predstaviti svoje dugogodišnje iskustvo u razvoju liderskih vještina i organizacije poslovanja koje je stekla radom u tvrtkama Google, PepsiCo, Merck, Abbot i Dallas Cowboys.

Osnivačica marketinške tvrtke Socialty za strateško upravljanje medijima i društvenim mrežama, Marina Christos predstaviti će poduzetnicima izazove i prilike pozicioniranja poduzeća na društvenim mrežama.

U sklopu Voogle konferencije First sale to global scale koja će se održati sljedeći dan, 15. ožujka 2016. godine, u Varaždinu, predavači će govoriti o različitim pristupima rastu poslovanja i profitabilnosti, razlikama između startup-a i korporacija te snazi društvenih mreža. Na konferenciji će se upriličiti i natjecanje na kojem će se startup-ovi boriti za vrijedne nagrade.

Are YOU Connected like a PRO? – tema je trećeg dana Chicago Collaboration Week-a koja će se održati u srijedu 16. ožujka na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s početkom u 16 sati. Predavanje je namijenjeno studentima svih fakulteta koji žele saznati kako stvoriti i razvijati svoju mrežu poslovnih kontakata, kako upravljati vlastitim medijskim kanalima društvenih mreža te kako preuzeti karijeru u vlastite ruke.

Nastavak Chicago Collaboration Weeka bit će 17. ožujka u Zadru te 18. ožujka u Splitu održavanjem radionica za lokalnu zajednicu u suradnji sa coworking prostorom COIN u Zadru te uredom za transfer tehnologije u Splitu. Partneri cjelokupnog programa WorldChicago - Tech Innovation, Entrepreneurship and Education su i CEED iz Slovenije i DoIT iz Bosne i Hercegovine koje će gostujući predavači posjetiti u sklopu svog posjeta Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram