Zatvori
Poslovni Puls
24/02/2016

Hrvatski sportski startup Once Sport pohvalio se dobrim poslovnim rezultatima

Hrvatski startup 'Once sport' kroz razvoj aplikacija specijaliziranih za sport 4 godine s uspjehom pomaže trenerima diljem svijeta u taktičkoj  pripremi i analizi utakmica što potvrđuje iskazani EBITDA za prošlu godinu od 1.2 milijuna kuna HRK te ostvarena dobit po zaposleniku prije obračuna amortizacije i poreza na dobit od 400.000 kuna što je odličan rezultat za startup, navodi se u priopćenju...

Once sport više od 80% prihoda ostvaruje iz inozemstva, a neki od klijenata s kojima urađuju su Kicker iz Njemačke, Aspire Academy iz Qatara, NK Maribor iz Slovenije, Primeiro de Agosto iz Angole i drugi. Da prostora za napredak ima potvrđuje i činjenica da su od kraja 2015. godine udvostručili broj djelatnika. U planu je i daljnje širenje na druga sportska tržišta za koja pripremaju nove inovativne proizvode.

„Once Football Video Analyzer“ novi je proizvod tvrtke Once i već ga koriste u Dinamo Zagrebu, PAS Hamadanu u Iranu, dok brojni klubovi iz Mađarske, Poljske, Srbije i Sloveniji
uključili su se u fazu testiranja proizvoda. Novi proizvod omogućava trenerima i analitičarima da samostalno rade video analizu, a prednost pred ostalim konkurentskim aplikacijama je jednostavnost, lakoća korištenja te cjenovna pristupačnost licence koja iznosi svega 600 EUR godišnje.

„Iza nas je vrlo uspješna godina, a cijeli tim naporno radi kako bi u budućnosti ostvarili još bolji rezultat. Sudjelovanjem na brojnim inozemnim konferencijama namijenjenim nogometu, stupili smo u kontakt s brojnim klubovima i stručnim osobljem te spoznali probleme na koje nailaze u svom poslu. Naš zadatak je razviti alate da treneri što kvalitetnije i lakše odrade svoj posao. Ujedno nudimo i individualnu prilagodbu željama kluba i trenera jer svatko ima svoje procese i metode rada.“ objašnjava Dalibor Čvek, direktor Oncea.

Once Football Video Analyzer se također može koristiti i za druge sportove čime Once sport  počinje sa širenjem svoje ponude aplikacijama za ostale sportove. Kako bi kvalitetu i inovativnost aplikacija održali na visokoj razini, Once sport je uspostavio suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računalstva s čije strane je 4 profesora sa svojim stručnim znanjem involvirano u tehničkom razvoju proizvoda.

U ožujku će predstavnici Once sporta sudjelovati na konferenciji „MIT Sloan Sports Analytics Conference“ u Bostonu prateći najnovije trendove u sportskoj analitici te će predstaviti hrvatski software potencijalnim korisnicima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram