Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2016

Neslavni kraj za nekoć vodeći servis grupne kupovine Kolektiva

Nekoć vodeći servis za grupnu kupovinu Kolektiva, čini se kako je zauvijek zatvorio svoja vrata...

Tvrtka koje je kod nas popularizirala grupnu kupovinu danas je pred gašenjem. Servis već neko vrijeme ne objavljuje nove ponude, a ugašena je i komunikacija preko Facebook stranice koja broji čak više od 500.000 fanova, što dovoljno govori o popularnosti koju je Kolektiva uživala.

Podaci servisa Poslovna.hr pokazuju da je Kolektiva u blokadi već 40 dana, a čini se kako je samo pitanje vremena kada će tvrtka otići u stečaj.

Kolektiva je svoj vrhunac doživjela 2012. godine, kada je ostvarila prihode od 13,2 milijuna kuna, no čini se kako su s rastom prihoda rasli i gubici. Od 2010. do 2013. godine Kolektiva je zabilježila ukupne gubitke od nevjerojatnih 20 milijuna kuna.

Osim zasićenja tržišta grupnim ponudama, Kolektivi na ruku sigurno nije išlo niti lansiranje konkurentskog CrnoJaje.hr koje je na čelu s iskusnim poduzetnikom Hrvojem Bujasom i medijskom podrškom NoveTV preuzelo čelno mjesto na hrvatskom daily deals tržištu.

Posrnulu Kolektivu koja ima poslovne operacije i na regionalnim tržištima, 2014. godine preuzima rumunjski Zumzi koji se fokusirao na ponude jeftinih putovanja i smještaja, no čini se kako su nagomilani gubici bili preveliki i tvrtka ovih dana odbrojava vjerojatno posljednje dane svog postojanja.

Na kraju, hrvatsku Kolektivu inicijalno je inspirirao američki Groupon koji zadnjih godina bilježi jednako loše poslovne rezultate i možda je na dobrom putu da se pridruži svom hrvatskom "klonu".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram