Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2016

Riječka biciklističko - turistička aplikacija konkurira za UNWTO nagradu!

Već nagrađivana aplikacija za mobilne uređaje Bike Rijeka koju je izradila Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s turističkim zajednicama riječkog prstena i agencijom Molekula, u završnici je za prestižnu nagradu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u kategoriji Inovacije u istraživanju i tehnologiji...

Nagrada će biti dodijeljena 20. siječnja 2016. godine za održavanja međunarodnog sajma turizma u Madridu, a finalisti će prezentirati svoje projekte 18. siječnja na UNWTO Awards Forumu. Ove su godine finalisti za UNWTO nagradu, uz Bike Rijeka, Itaipu Complex, brazilski projekt koji promovira teritorijalni razvoj baziran na turizmu i on line platforma za medicinski turizam iz Republike Koreje.

Projekt Biciklističke transverzale Riječkog prstena i aplikacija Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica riječkog prstena, a objedinjavaju postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena - biciklističku transverzalu.

Mobilna aplikacija Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz 8 gradova i općina riječkog prstena: Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar. Najveća je pažnja posvećena prikazu staza i navigacija po njima, a staze se mogu birati po težini ili jednostavno prema lokaciji na karti. Navigacija stazom, osim same putanje, prikazuje i statistiku vožnje, vrijeme vožnje, prijeđenu udaljenost i brzinu. Tijekom vožnje na Google karti prikazane su i atrakcije uz koje se prolazi, moguće je pronaći kontakt informacije o ugostiteljskim objektima, smještaju te ostale pomoćne servise.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram