Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2015

Programeri pripremite se - najavljen OSC Hackathon 2015

Iza udruge Osijek Software City su već tri uspješno održana hackathona, a sada je vrijeme za OSC Hackathon 2015, koji će biti još bolji od prethodnih, s bogatim fondom nagrada i najvećim brojem natjecatelja do sada. Inače, hackathon je okupljanje najboljih razvojnih programera na jednom mjestu koji rješavaju isti problem različitim pristupima...

Četvrti OSC hackathon započet će 10. listopada 2015. godine u osječkom coworking prostoru koji se nalazi u Poduzetničkom inkubatoru BIOS. Radni dio natjecanja trajat će 24 sata, što je jedna od većih novosti ovogodišnjeg hackathona. Okupljanje sudionika i priprema počinju u 9 h, a cijeli program, zajedno s odlučivanjem žirija, proglašenjem pobjednika i kratkim druženjem natjecatelja i organizatora traje do 19 h sljedećeg dana. Tijekom trajanja hackathona svi će sudionici imati osiguranu hranu i piće.

Dvije kategorije i 24 sata kodiranja

Riječ je o natjecanju otvorenog tipa, što bi značilo da posjetitelji mogu promatrati radove timova, ali, naravno, bez ometanja natjecatelja.

Natjecatelji će biti podijeljeni u dvije kategorije:

  • Seniori (iskusni IT stručnjaci koji žive od svog
  • Juniori (srednjoškolci, studenti i svi ostali koji se zainteresirani za razvoj programskih rješenja)

U svakoj kategoriji natjecat će se maksimalno 12 timova, svaki s maksimalno 4 člana, što donosi ukupan maksimalan broj od 96 natjecatelja, što je ujedno i kapacitet mjesta održavanja. Nije bitno otkuda su, mogu se prijaviti svi zainteresirani neovisno o zemlji iz koje dolaze.

Motivacija seniora je druženje s kolegama iz branše i, naravno, bogati fond nagrada. Juniori će imati priliku uhvatiti se ukoštac s konkretnim problemom i ne manje bitno, za mlade ljude koji ulaze u svijet razvoja programskih rješenja, vidjeti kojoj razini trebaju težiti u svome razvoju.

Timovima će biti predstavljen problem iz domene društvene odgovornosti te će se tražiti razvijeno programsko rješenje. Detalji konkretnog problema, kao i kriterija evaluacije, ostat će tajna do dana natjecanja kada će svi timovi u isto vrijeme dobiti zadatke. Nakon 24 sata kodiranja, žiri od ukupno 7 članova evaluirat će sve radove te će nakon odmora i predstavljanja svih radova proglasiti pobjednike. Nakon proglašenja pobjednika uslijedit će zajedničko druženje uz umrežavanje, kreiranje novih poznanstava i dobru zabavu za sve sudionike događaja.

Bogati fond nagrada

Organizatori su uz suradnju sa sponzorima i partnerima osigurali vrijedne novčane nagrade za najbolje natjecatelje prema sljedećim kategorijama:

1. mjesto: 4.000,00 kn po članu tima

2. mjesto: 2.000,00 kn po članu tima

3. mjesto: 1.000,00 kn po članu tima

1. mjesto: 1 poklon vrećica sponzora hackathona

Organizacijski odbor ovogodišnjeg hackathona čine Tomislav Jakopec (FFOS), Nenad Andraković (Inchoo) i Vedran Vučetić (SPAN). Ako imate pitanja vezanih uz natjecanje, kontaktirajte organizatore putem e-maila (hackathon[at]softwarecity[dot]hr).

Službeni hashtag događaja je #OSChackathon, stoga ga slobodno dodajte objavama na društvenim mrežama, i pridružite se ostalim sudionicima natjecanja na Facebooku događaju.

Ako vam sve ovo zvuči zanimljivo i voljeli biste se okušati u natjecanju ovog tipa, posjetite službenu web stranicu natjecanja i prijavite se do 30. rujna 2015. godine u 12 h!

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram