Zatvori
Poslovni Puls
06/05/2015

U Rijeci se sutra otvara kreativna konferencija Creative StartUp

U okviru europskog projekta „Creative StartUp“ – IPA Hrvatska – Slovenija 2007 – 2013, u Rijeci se od 7. do 9. svibnja, u gradskom prostoru u ulici Ivana Grohovca 1A (ex Bernardiju), održava konferencija i izložbeni sajam Creative StartUp, uz popratni kulturni i klupski program, s osnovnim ciljem međunarodnog predstavljanja riječkih i regionalnih kreativaca...

Riječ je o jednoj od ključnih aktivnosti u sklopu projekta, koja objedinjuje prekogranični sajam kreativnih industrija, međunarodnu konferenciju u obliku panel rasprava, te međunarodno javno prezentacijsko događanje.

Sajam, panel rasprave, i predavanja, kroz tri će dana nasloviti aktualne teme kreativnih industrija, kao što su 3 D, coworking, remote work, primijenjeni dizajn, crowdfunding.

Jedno od triju predavanja u sklopu konferencije održat će Kai Iwasaki, suosnivačica i izvršna direktorica startupa Embassy: Digital Diplomacy koji razvija održiva rješenja za tzv. „pametne gradove“, povezuje inovativne zajednice, te služi kao medijator između javnog, privatnog i kreativnog sektora. Predavanje će održati u petak 8. svibnja u 18.15 sati.

Kai Iwasaki posjeduje bogato međunarodno iskustvo u područjima medicine, kriznog menadžmenta i lokalnih politika. Prije osnivanja tvrtke Embassy: Digital Diplomacy radila je na razvoju digitalnih platformi za investiranja s pozitivnim utjecajem na društvo i okoliš, zatim na edukacijskim politikama u Švicarskoj, te na posebnim projektima za Ministarstvo zdravlja u Ugandi - na korištenju tehnologija u područjima s oskudnim resursima, te na premošćivanju socijalnih razlika. Studirala je međunarodne odnose i ekonomiju na koledžu Swarthmore, medicinu u Georgetownu, te krizni menadžment na Sveučilištu Harvard. Tijekom studija, radila je na mikrofinancijskim inicijativama za osnaživanje žena u ruralnim majanskim zajednicama, te na projektu s ciljem smanjenja beskućništva mladih u američkim gradovima.

U Rijeci će govoriti o iskustvu rada u Embassy: Digital Diplomacyju, konzultantskoj organizaciji i mreži mladih poduzetnika koji sami sebe nazivaju „kreativnom klasom digitalnih nomada druge generacije“. Organizacija koristi novi model upravljanja temeljen na holakraciji, sustavu organizacije koji, za razliku od konvencionalnih top-down ili progresivnih bottom-up načina odlučivanja, integrira dobre strane oba, a bez da kreira lidere-heroje koji su ključni za funkcioniranje organizacije.

Izložbeni sajam i konferencija bit će otvoreni u četvrtak, 7. svibnja s početkom u 16 sati. Program će započeti panelom o coworkingu, a nastavit će se predavanjem o novom načinu dijeljenja radnog prostora te prilikama za grupno financiranje djelatnosti.

Intenzivni program nastavlja se 8. i 9. svibnja, od 11 do 20 sati. U petak 8. svibnja nastojat će se demistificirati 3D printanje, govorit će se o organizaciji glazbenih festivala, potom će se raspraviti novi radni modus remote worka, problem glazbe u digitalnom dobu te, generalno, izazovi i zablude digitalnog doba.

U subotu 9. svibnja prvi održan panel naslovit će odgovornost digitalnih medija u sferi kreativnih industrija, nastavit će se s panelom o ulozi manifestacija koje se bave promocijom kreativnih poduzetnika, zatim panelom o ulozi dizajna u suvremenom društvu te posljednjim panelom, o novom načinu grupnog financiranja (crowdfunding). Posljednje predavanje konferencije bavit će se značajem i izazovima pokretanja vlastitog posla.

Na prekograničnom sajmu kreativnih industrija predstavit će se 50-ak lokalnih dizajnera i kreativnih poduzetnika.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram