Zatvori
Poslovni Puls
25/03/2015

Može li Tag Heuerov pametni sat pobijediti Apple i "klonove"?

Dolazak Appleova pametnog sata je protresao tržište, a pravi potres bi ipak trebao uslijediti u doglednoj budućnosti. Naime, na BaselWorldu je objavljeno da je ugledni švicarski proizvođač satova Tag Heuer udružio snage s Googleom i Intelom, kako bi zajedno napravili pametni sat koji bi iWatch napravio – lošim...

Sat, koji bi imao standardni otmjeni izgled Heureovih satova, bi tako imao Intelov hardware i Googleov Android Wear operativni sustav. Sat bi svjetlost dana trebao ugledati do kraja godine, piše Kult.

Tržište pametnih satova bi ove godine trebalo značajno porasti upravo ulaskom Applea pa je procjena da bi brojka s 4,6 milijuna prodanih satova prošle godine trebala u svijetu skočiti na čak 28! Apple kreće u prodaju 24. travnja sa cijenama od 299 funti za najjeftiniji model, do čak 8.000 za one luksuznije, a pretpostavlja se da će TagHeuerov sat ciljati upravo na bogatiju klijentelu.

Ipak, iako će pametni satovi ove godine s Appleovim satom, a pogotovo Tag Heuerovim, dobiti značajan „boost“, i dalje ostaje pitanje budućnosti pametnih satova, jer nude malo toga što današnji pametni uređaji poput pametnih telefona, ne mogu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram