Zatvori
Poslovni Puls
02/02/2015

Saša Cvetojević: Nemojte "kriminalce" stavljati u isti koš s poduzetnicima

'Za prvi kompjutor zaradio sam cijepajući drva, a onda sam prodavao videoigre i programe. Ono što sam želio sebi, to sam želio i za druge. Kad su roditelji to doznali, dugo im je trebalo da prihvate da ne razmišljam o tome da se negdje stalno zaposlim, nego da samostalno zarađujem'. Izjavio je to gostujući u emisiji Nedjeljom u dva poduzetnik Saša Cvetojević...

'U Hrvatskoj je više od 50 posto poslova vezano za poslove s državom i ja ću se i dalje truditi da što više poslujem s državom', kazao je. Ako su poticaji tu, uzmite ih vi, jer ako ih vi ne uzmete, uzet će ih netko drugi." Naglasio je kako nije u sukobu interesa. Imovina tvrtke nije moja imovina, tu činjenicu ne poštuje mnogo poduzetnika u Hrvatskoj, poručio je Cvetojević.

Govoreći o sumnjivim privatizacijama, kazao je kako poduzetnici koji kradu nisu poduzetnici - radi se o krimnalu. 'Ono što u poduzetništvu u Hrvatskoj smeta je hrpa neusklađenih zakona koji onemogućavaju pokretanje posla, a politika se previše miješa u posao', poručio je te dodao kako nikad ne bi želio biti političar. 'Političari u ovoj zemlji nisu pomogli poduzetnicima jer ne znaju - nisu poduzetnici, a ni ovakav sustav im to ne dopušta. Javna uprava mora postati učinkovita i konkretna', kazao je.

Na izravan upit zašto je htio prijaviti prijašnjeg gosta Nedjeljom u dva Željka Budića, nezaposlenog člana Radničke fronte koji je priznao na HTV-u da radi na crno, Cvetojević je rekao da je on legalist, da nije pobornik lažne empatije i da rad na crno ne može nikako prihvatiti.

Snimku emisije možete pogledati ovdje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram