Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2015

Evo koji su startupi iz ZIP inkubatora osigurali "seed" ulaganje

U sklopu ovomjesečne Startup srijede održan je Demo day šeste generacije startupova Zagrebačkog inkubatora poduzetništva na kojem je svoj napredak nakon 3-mjesečnog ZIP startup programa predstavilo deset od jedanaest timova koji su program započeli...

Osim što su mnogi od njih u tom periodu došli do toga da se njihov proizvod može i demonstrirati ili isprobati, što je bilo moguće napraviti i uživo, četiri startupa su osigurala i prve investicije.

Colomb.io (besplatna mobilna aplikacija koja će omogućiti svakom vlasniku smartphonea da postane dopisnik i suradnik informativnih medija, odnosno ccrowdreporter) je jedini tim trenutne generacije koji je to učinio izvan granica Hrvatske, tako što je odabran među 12 startupa koji su prije 2 tjedna ušli u bugarski startup akcelerator Eleven s inicijalnih 25.000 eura početne investicije i opcije za dodatnih 75.000 nakon prvih mjesec dana.

S druge strane, SnapTap, ThoriumA+ i Tutotod su prvi startupi koji su investiciju osigurali zahvaljujući 190 equity crowdfunding investitora putem naše kampanje na platformi Seedrs.

Zanimljivost ovog ZIP Demo dayja je bila u tome što se moglo isprobati neke od proizvoda na kojima su timovi radili protekla tri mjeseca pa su posjetitelji tako odmah na ulazu bili dočekani sa svojim SnapTap (interaktivna, beskontaktna rješenja za evente) narukvicama s kojima su se mogli slikati na ZIP Demo day kiosku, a sliku podijeliti na društvenim mrežama kako bi osvojili nagradu, Sony Xperiu M2 Aqua.

"Drago nam je da ZIP u svom radu ima podršku Sonyja koji je u IT svijetu prepoznat po tehnološkim inovacijama. Sony smartphone može mladim startupovcima pomoći pri razvoju projekata koji mijenjaju sliku poduzetničke Hrvatske", izjavila je Tihana Marelja, voditeljica ZIP-a.

Intenzivni ZIP startup program traje tri mjeseca, nakon čega startupovi imaju mogućnost primiti seed investiciju do 15.000 EUR i nastaviti koristiti ZIP resurse iduća tri mjeseca. Na Demo dayju svi imaju priliku prezentirati svoje projekte pred investitorima i širom javnošću te će se tom prilikom objaviti i konkretni projekti u koje će se investirati u narednom periodu.

Podsjetimo se, ostali članovi ZIP-a koji su završili program su: LegalTie (moderan software za upravljanje odvjetničkim uredima), MAPP (sustav nagrađivanja korisnika sa inovativnim pristupom ka mobilnom oglašavanju), RentaShopper (iskustvo offline kupovine, RentaShopper donosi online), SportRuler (online menadžer za sportske lige i klubove), Thorium A+ (platforma za energetsko certificiranje namijenjena je certifikatorima i vlasnicima nekretnina), Tourism4me (softver za iznajmljivače apartmana, da im pomogne centralizirati, upravljati i sinkronizirati dostupnost njihove ponude apartmana kroz višestruke oglasne web stranice), Tradee poslovni koncept (Internet platforma za umrežavanje ponude i potražnje između firmi), TutoTod (edukativna iPad aplikacija koja potiče kreativno razmišljanje i izražavanje djece od 1-5 godina).

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram