Zatvori
Poslovni Puls
19/11/2014

Sportom do biznisa: Hokej povezuje gospodarstvenike

KHL Medveščak već godinama radi na tome da pokaže kako je sport itekako dobro sredstvo u službi gospodarske diplomacije - rekao je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove Domagoj Juričić najavljujući danas u Komori poslovni susret finskih i hrvatskih gospodarstvenike pod nazivom „Hockey Connecting People“ koji će se održati 22. studenoga, u suradnji Finskog veleposlanstva u Zagrebu i hokejaških klubova Jokerit iz Helsinkija i zagrebačkog Medveščaka...

Također je najavio da će uz pomoć Medveščaka Komora organizirati odlazak hrvatskih poduzetnika i u druge zemlje u kojima ovaj sportski klub i istaknuo kako bismo zajedno mogli odigrati gospodarsku invaziju na tim tržištima. Prvi od takvih susreta bit će u siječnju kada Medveščak odlazi na uzvrat u Helsinki.

Biti veleposlanik Finske u Hrvatskoj je izuzetno lako, jer moja zemlja ovdje ima pozitivan image, dodao je Timo Rajakangas, veleposlanik Finske u Hrvatskoj i Makedoniji. „No gledajući gospodarsku suradnju dvije države valja ju poboljšati. Međusobno investiranje, trgovina i turizam mogu biti područja na kojima se treba aktivnije raditi. Hrvatska je sada članica Europske unije i to bitno mijenja na stvari jer smo dio smo zajedničkog tržišta, na kojemu ima područja za suradnju hrvatskih i finskih kompanija, a nedavno osnovani Team Finland Croatia kojeg čine tvrtke i investitori gotovo svakog tjedna radi na poboljšavanju gospodarske suradnje“, zaključio je Rajakangas.

U zemljama u kojima KHL Medveščak igra, hokej je sport broj jedan i najvažniji poslovni ljudi iz tih zemalja utakmica i klubova, istaknuo je Damir Gojanović, predsjednik KHL Medveščak. „Hrvatska gospodarska komora treba ubuduće biti s nama, a hrvatske tvrtke trebaju iskoristiti taj potencijal. Također to je prilika i da klub na taj način privuče jače sponzore. Mi smo do sada pomogli našim sponzorima da dođu na tržišta na kojima igramo, a vjerujem da ćemo to učiniti i budućima. Kako mnogi Rusi rado prihvaćaju naš poziv za dolazak na Jadran i u Hrvatsku vjerujem da bismo mogli i Hrvatsku turističku zajednicu animirati da surađuje s nama“, zaključio je Gojanović.

Poslovni susreti će se održati u Hotelu Esplanade Zagreb u dvorani Istanbul s početkom u 14. sati, a u okviru njih planiran je i radni ručak, te odlazak na hokejašku utakmicu KHL Medveščak Zagreb – Jokerit Helsinki.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram