Zatvori
Poslovni Puls
04/09/2014

Samsung želi ulagati u hrvatsko gospodarstvo

Nakon Kine, hrvatsko političko-gospodarsko izaslanstvo boravi u Južnoj Koreji. Uz poticanje gospodarske suradnje imaju jedinstvenu priliku za predstavljanje na tržištu s kojeg nam dolazi sve više turista...

Život bez tehnoloških pomagala za stanovnike Južne Koreje ne bi bio potpun. Pomoću mobitela i tableta sad već upravljaju kućanskim uređajima. Takav svijet budućnosti osmišljavaju velike korejske tvrtke, a jedna od njih elektronički div Samsung najavio je skoro povećanje investicija u našu zemlju na projektima vezanim uz unapređenje okoline za učenje i unapređenje zdravstvene infrastrukture.

Na korejsko-hrvatskom gospodarskom forumu u Seulu nekim je našim tvrtkama već pošlo za rukom pronaći zajednički jezik s Korejcima. Zagreb Montaža planira suradnju s Daewooom na europskom tržištu.

Za sada ipak nema naznaka većih promjena kad je u pitanju trgovinska razmjena. Iz Južne Koreje uvozimo četiri puta više nego što u nju izvozimo. Čuda na ovom području teško je očekivati. Koreja je naime u trgovinskoj razmjeni sa svijetom godišnje u plusu oko 40 milijardi dolara.

Ipak svaka investicija pristigla iz ove daleke zemlje u Hrvatsku kao i zajednički nastupi naših tvrtki na drugim tržištima svakako bi bili pozitivan pomak u gospodarskoj suradnji, zaključuju s HTV-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram