Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2014

Shift konferencija: Split može konkurirati u području visokih tehnologija

Na službenoj press konferenciji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, predstavljeni su pokrovitelji treće po redu Shift Konferencije. Tom su prigodom o Shift Konferenciji govorili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, međunarodne humanitarne udruge International Medical Corps, Splitske banke i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Sve prisutne je spojila želja za stvaranjem održivog startup ekosustava na području Splitsko-dalmatinske županije...

Što je zajedničko državnim i akademskim institucijama, humantarnim udrugama, uspješnim ICT poduzećima i jednoj banci? U hrvatskom slučaju to je Shift Konferencija Powered by Vip, međunarodna startup konferencija čiji je cilj poticanje poduzetništva i razvoj hrvatskog IT sektora.

Na press konferenciji održanoj 22. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu (ujedno i lokacija održavanja Shift Konferencije), predstavljeni su pokrovitelji ovog najvećeg startup i IT događaja u jugoistočnoj Europi.

Tom su prilikom svoju podršku ovoj manifestaciji izrazili Generalni pokrovitelj Zlatko Ževrnja, župan Splitsko-dalmatinske županije; Goran Kovačević, zamjenik gradonačelnika Grada Splita; Marin Tomaš iz International Medical Corps; Tomislav Aljinović iz Splitske banke i Joško Stella, predsjednik Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Generalni pokrovitelj SHIFT Konferencije Župan Ževrnja je predstavio javnosti plan ulaganja u visoke tehonologije kao jedan od glavnih čimbenika gospodarskog razvoja Splitsko-dalmatinske županije i objasnio važnost koju županija ima kao Generalni pokrovitelj Shift konferencije. "Ne možemo se natjecati sa svijetom u proizvodnji automobila, televizora, bijele tehnike, a sve manje i u brodarskoj industriji, ali možemo u području visokih tehnologija", izjavio je župan Ževrnja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram