Zatvori
Poslovni Puls
12/09/2013

Startupi, pazite od koga uzimate novac i čije savjete slušate!

Male tvrtke s ambicioznim konceptima očajnički se trude da na svoju stranu pridobiju privatne ulagače koji sa sobom nose svježi kapital, ali i nužno potrebne savjete i znanje. Međutim, mogu li takvi ulagači naštetiti startupu...

Ako je pitati jednog od najistaknutijih pojedinaca u američkoj venture capital zajednici - itekako!

Vinod Khosla, suosnivač Sun Microsystemsa i čelnik Khosla Venturesa, rekao je kako osnivači startup kompanija moraju paziti od koga uzimaju novac i čije savjete slušaju. Khosla je to izrekao prilikom gostovanja na TechCrunch Disrupt konferenciji u San Franciscu.

"Oko 70 - 80 posto venture capital ulagača nosi negativnu vrijednost svojim investicijama", kazao je Khosla dodavši kako večina menadžera venture capital kompanija nema znanje koje bi bilo korisno startupu koji će sigurno u jednom trenutku prolaziti i kroz teška vremena kada stvari baš i ne idu u najboljem smjeru.

Khosla je poslao jedan savjet mladim poduzetnicima - pristojno poslušajte što vam venture capital ulagači imaju za reći, a zatim napravite ono što vi mislite da je najbolje.

Zvuči kao dobar savjet...

Foto: streetwise.co

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram