Zatvori
Poslovni Puls
15/07/2013

Splitski startup Codeanywhere dobio 600.000 dolara za daljnji razvoj!

Codeanywhere, splitska tvrtka koja je razvila alat za programiranje u oblaku, je danas objavila da je zaprimila značajnu investiciju u iznosu od $600,000 od strane američke kompanije World Wide Web Hosting, LLC, odnosno poznatije tvrtke kćeri Site5 Web hosting-a...

Codeanywhere, koji se razvio iz PHPanywhere-a 2011. godine, polako postaje ekvivalent Google Docs, ali za programere. Codeanywhere nudi mogućnost razvoja Web stranica i aplikacija kao i ostali desktop alati, ali iz bilo kojeg internet preglednika i sa bilo kojeg uređaja. Sam kod se automatski sprema u oblaku u realnom vremenu.

Sa više od 150,000 korisnika, Codeanywhere se nameće kao jedan od najvećih igrača u svijetu programiranja u oblaku. Današnja investicija od strane „Site5“, omogućiti će kompaniji da usmjeri svoj fokus na skalabilnost, povećanje broja korisnika i razvoj novih mogućnosti, uključujući alate za kolaboraciju i razvoj potpuno prilagođenih mobilnih aplikacija.

“Sa ovom investicijom, Codeanywhere će nastaviti težiti viziji koju smo moj partner i ja zacrtali prije mnogo godina. Naš je cilj postati standard u industriji programiranja u oblaku i promijeniti iz temelja način na koji današnje i buduće generacije programera razvijaju software,” rekao je Ivan Burazin, suosnivač Codeanywhere-a.

Platforma Codeanywhere-a omogućuje pisanje koda u boji i provjeru sintakse sa praktički bilo kojeg uređaja i iz bilo kojeg internet preglednika, uključujući iOS, Android, Windows 8 – i da, čak i sa Blackberry-a. Sve navedeno zajedno sa podrškom za najpopularnije programske jezike, korisnicima omogućuje jednostavno kodiranje i kolaboraciju u realnom vremenu.

“Što je najuzbudljivije, Codeanywhere ne teži samo ispunjavanju potreba tržišta, već talentom i kohezijom svog tima inovacije im postaju svakodnevnica. Mi vidimo našu investiciju kao priliku da damo poticaj tehnologiji koja će globalno oblikovati način programiranja.” rekao je Ben Welch-Bolen, osnivač „Site5“.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram