Zatvori
Poslovni Puls
09/04/2013

Ericsson kupio dio Microsoftovog poslovanja

Proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson u ponedjeljak je priopćio da je s Microsoftom dogovorio kupnju njegova poslovanja sa softverom koji telefonski operateri koriste za isporuku televizijskom programa putem interneta...

Time će Ericsson, inače najveći svjetski proizvođač opreme za mobilne mreže, postati vodeći pružatelj uluga IPTV-a. Tvrtka nije otkrila pojedinosti dogovorene cijene, napominjući tek da očekuje da će zaključiti posao u drugoj polovici 2013.

Microsoftovo poslovanje Mediaroom smješteno je u kalifornijskom Mountain Viewu, a zapošljava više od 400 ljudi širom svijeta, dodaje se u priopćenju.

Internet protocol television (IPTV) koristi se istom tehnologijom koja omogućuje internetski prijenos multimedijskih sadržaja preko telekomunikacijskih mreža i kablova. Ericssonovi klijenti trebali bi biti telefonski operateri koji u pružanju takvih usluga konkuriraju kablovskim, satelitskim i internetskim dobavljačima medijskih sadržaja.

"Akvizija predstavlja dopunu čelne pozicije Ericssona s više od 40 klijenata, koji takvim sadržajima opskrbljuju više od 11 milijuna domaćinstava s pretplatom", rekao je zamjenik predsjednika uprave švedske tvrtke Per Borgklint.

Ericsson je objavio da će svjetsko tržište IPTV-a, za koje se procjenjuje da će u 2013. dosegnuti 76 milijuna pretplatnika i prihode od 32 milijarde dolara, porasti u 2015. na 105 milijuna pretplatnika i 45 milijardi dolara prihoda.

Dogovor još moraju potvrditi nadležni regulatori, dodaje se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram