Zatvori
Poslovni Puls
28/03/2013

Ericsson od Microsofta želi otkupiti softver za internetsko emitiranje TV programa

Švedski Ericsson pregovara s Microsoftom o kupnji poslovanja s proizvodnjom softvera za emitiranje tv-programa putem Interneta, koji koriste mobilni operateri poput američkog AT&T-a, izvijestio je Bloomberg, pozivajući se na dobro obaviještene izvore...

Bloomberg je objavio da bi transakcija mogla biti objavljena u sljedećih nekoliko tjedana. I Microsoft i Ericsson odbili u komentirati izvješće.

Internet Protocol Television (IPTV) koristi istu tehnologiju koja omogućuje emitiranje multimedijskih sadržaja na Internetu putem telekomunikacijskih i kablovskih mreža.

Ericsson, najveći proizvođač bežičnih mreža, želi tu uslugu učiniti dostupnom za telefonske operatere koji se natječu s kabelskim, satelitskim i internetskim operaterima u pružanju takvih usluga.

Microsoft, najveći proizvođač softvera u svijetu, namjerava se usredotočiti na emitiranje televizijskih programa preko svoje Xbox igraće konzole, prenosi Bloomberg riječi neimenovana izvora upoznata s planovima.

Na Microsoftovoj internetskoj stranici objavljeno je da njegovu Mediaroom IPTV platformu nudi više od 40 vodećih svjetskih operatera koji pružaju usluge više od 11 milijuna kućanstava, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram