Zatvori
Poslovni Puls
10/01/2013

BIZARNO: Kinez unajmio virtualnog ubojicu da mu ubije (virtualnog) sina

U današnje vrijeme klinci se više ne ioraju kauboja i indijanaca na igralištima ispred zgrade, već se ubijaju u virtualnim igricama. To naravno izluđuje roditelje jer - "ništa pod milim bogom ne radiš nego zuriš u taj ekran"...

Tako je jedan kineski otac odlučio pobjediti svog sina u njegovoj vlastitoj igri. Zabrinut zbog sinove ovisnosti o kompjuterskim igricama, unajmio je virtualne ubojice da konstantno ubijaju njegov avatar. Gospodin Feng smatra kako je njegov 23-godišnji sin nezaposlen zbog pretjeranog igranja te misli kako je konačno pronašao način da sina dovede u red.

Feng je kineskoj dnevnoj novini objasnio, a DailyMail prenosi, kako je silazna putanja njegova sina počela još u srednjoj školi kada se prvi put susreo s kompjuterskim igricama.

"Konačno sam se poveselio kada je moj sin pronašao posao u softverskoj tvrtki. No moja je sreća bila kratkog vijeka, jer je nesposobnjaković već za 3 mjeseca izgubio posao", ispričao je Feng.

Kad je Xiao počeo gubiti u svom virtualnom svijetu Feng mu je odlučio otkriti istinu. Na iznenađenje njegova oca, Xiao mu je rekao:

"Igrao ja igre ili ne, svejedno mi je. Sada u životu mi se ne traži nikakav posao. Želim provesti malo vremena u miru i posvetiti se sebi."

Tako da se na kraju gospodinu Fengu ipak nisu isplatili virtualne ubojice.

Psiholozi upozoravaju kako ovako drastične mjere mogu učiniti više štete nego dobra. "Nikad nisam čuo za takvo što. Većina intenzivnog igranja igara je samo prikrivanje nekog dubljeg problema i trebalo bi se potpuno drugačije rješavati", rekao je Mark Griffiths, stručnjak za ovisnosti, piše HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram