Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2012

Rijeka dobiva treći startup poduzetnički inkubator

Nakon prvog inkubatora koji je Grad Rijeka sredinom 1990-ih godina pokrenuo na Rujevici, a potom i drugog u Baračevoj ulici, u veljači 2013. godine u funkciji će biti i treći, namijenjen isključivo mladim ljudima koji su pokazali interes za bavljenje poduzetništvom....

Naime, u prostoru u vlasništvu Grada Rijeke u Ružićevoj 14 ulici tada će s radom početi "Start-up Rijeka" koji Grad počinje u suradnji sa sveučilišnom zajednicom, a na današnjem kolegiju odlučeno je da će se prostor urediti i opremiti proračunskim sredstvima u iznosu od 414.000 kuna.

Cilj je stvoriti  preduvjete i okruženje za razvoj inovativnih poduzetničkih ideja i rad start-up projekta te omogućiti samozapošljavanja oko 40 mladih ljudi. "Ovaj smo prostor namijenili mladim ljudima koji još nemaju registrirane tvrtke, a u kojemu neće morati plaćati naknadu za korištenje prostora i opreme. Siguran sam da sve ovo neće ostati na razini pilot projekta i da će sve navedeno biti zamašnjak za nova zapošljavanja, ulaganja i razvoj novih ideja", kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Pročelnik Odjela gradske uprave za poduzetništvo Andrija Vitezić najavio je raspisivanje javnih poziva za prijave poduzetničkih ideja, sklapanje sporazuma o suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, Regionalnom razvojnom agencijom Porin te partnerima iz start-up zajednice radi stvaranja zajedničke mentorske mreže i podrške razvoju projekta. Vitezić je kazao kako je u svijetu prepoznat trend samozapošljavanja mladih osoba otvaranjem vlastitih tvrtki u pretežito visokotehnološkom sektoru, s obzirom na trenutačnu informacijsku eru koja omogućava mladim ljudima da se šire globalno putem informacijskih kanala, javlja MojaRijeka.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram