Zatvori
Poslovni Puls
19/09/2012

Ovo su glazbeni startupi koji će se predstaviti na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Ovo su pobjednici Muzika.biz natječaja koji je malim inovativnim tehnološkim projektima omogućio predstavljanje na predstojećem Weekend Media Festivalu...

Nakon višednevnog razmatranja iz pristiglih prijava za Muzika.biz natječaj, stručni žiri glazbenog portala Muzika.hr izabrao je najbolje digitalne glazbene projekte koji će imati priliku predstaviti se pred profesionalcima, potencijalnim ulagačima, medijima te ostalim zainteresiranima na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju.

"Iz pristiglih projekata neki, moramo priznati, nisu pogodili bit natječaja dok su ostali zaista pokazali upravo ono što smo tražili - kreativnost, inovativnost, funkcionalnot, jednostavnost i rješenje problema", poručili su organizatori natječaja.

Na najvećem medijskom festivalu u ovom dijelu Europe predstaviti će se sljedeći digitalni glazbeni projekti: Entrio, muzikRobot i NineONine.

Entrio je sustav koji omogućuje jednostavno i besplatno pokretanje online prodaje ulaznica, a korisnicima nudi brojne mogućnosti poput kreiranja besplatne mini web stranice s online prodajom, prodaje ulaznica putem mobitela, putem Facebooka te integraciju prodaje u web stranice korisnika/klijenta.

muzikRobot je online baza glazbenih videa s ciljem okupljanja i promocije nove generacije glazbenika. Ističu kako je za ovaj projekt karakteristična kulturna ali i komercijalna vrijednost. Ide se ka tome da se potpišu ugovori sa samim izvođačima što bi riješilo pitanje autorskih prava koji potom stječu pravo na određeni postotak ukupnih prihoda.

nineONine za iPad je jednostavna emulacija Rolandove kasične TR-909 ritam mašine. Sa svojim izgledom i načinom upotrebe nineOnine vuče blisku usporedbu s originalnim hardverskim uređajem. Ne samo da emulira zvuk originala, nineOnine usto i emulira logiku programiranja i spremanje ritmičkih uzoraka dajući poseban retro osjećaj.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram