Zatvori
Foto: Potencijalno dobre vijesti za domaće internet poduzetnike...
Jasmin Hadzic
29/05/2011

Ulagači u Facebook, Twitter i Linkedin dolaze u Europu i dijele novac obećavajućim internet startupovima

Potencijalno dobre vijesti za domaće internet poduzetnike koji planiraju širenje na tržište Europe i SAD-a...

Jedan od najpoznatijih ulagačkih fondova iz Silicijske doline, legendarni Greylock Partners, objavio je kako pokreće novi 160 milijuna dolara težak fond za ulaganje u obećavajuće internet startupove u Europi i Izraelu.

Greylockova europska ulaganja voditi će Lauren Bowden iz Londona. Greylock je do sada bio posebno aktivan u Izraelu gdje je uložio u više od 20 tamošnjih startupova. Izrael je jedna od rijetkih europskih (recimo da su u Europi za potrebe ovog članka) zemalja koja ima iznimno razvijen IT sektor. Više o tome pročitajte ovdje!

Ako se pitate tko je Greylock Partners - recimo samo kako je dotični ulagački fond odgovoran za financiranje nekih iznimno poznatih internet kompanija poput Facebooka, Twittera i Linkedina.

Iako pretpostavljamo kako će tržište zapadne Europe biti u fokusu novog fonda, to ne mora značiti kako i domaći ambiciozni internet startupovi neće moći ući u borbu za komadić Greylockovih milijuna.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram