Zatvori
Foto: Na kraju jučerašnjeg trgovanja Amazonova dionica je ostvarila pad od 1,38 posto...
Jasmin Hadzic
27/04/2011

Amazon u posljednjem kvartalu ostvario prihode od 9,86 milijardi dolara. Dobit pala - analitičari razočarani!

Svjetski div internet trgovine sinoć je objavio poslovne rezultate za prvi kvartal svoje poslovne godine. Iako je Amazon u posljednjem kvartalu ostvario rekordne prihode, analitičari su razočarani zbog drastičnog pada dobiti...

Amazon je u posljednjem kvartalu ostvario dobit od 9,86 milijardi dolara što je impresivno povećanje u odnosu na 7,12 milijardi dolara iz istog razdoblja prošle godine. No, analitičari su nezadovoljni jer su Amazonovi troškovi narasli na 9,54 milijarde dolara.

Amazon je naveo kako očekuje operativnu dobit od skromnih 322 milijuna dolara, što je ispod svih očekivanja analitičara s Wall Streeta.

Razlog pada Amazonove profitabilnost je poprilično jasan.

Samo u posljednjem kvartalu Amazon je zaposlio čak 4,200 novih zaposlenika, čime je njihov ukupan broj doveden na 37.900.

Ne treba zaboraviti na brojne nove servise i usluge koje je Amazon lansirao u posljednjih nekoliko mjeseci - od novog "cloud" streaming servisa, do novog jeftinijeg Kindlea i vlastite trgovine Android aplikacijama.

Na kraju jučerašnjeg trgovanja Amazonova dionica je ostvarila pad od 1,38 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram