Zatvori
Foto: Dobra sezona za tehnološke dionice...
Jasmin Hadzic
19/04/2011

Američka nekretninska tražilica Zillow izlazi na burzu kroz IPO vrijedan 50 milijuna dolara

Kao što smo već pisali početkom ožujka, američka nekretninska tražilica Zillow potvrdila je izlazak na burzu kroz inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO). Zillow će se tako pridružiti internet tvrtkama poput Linkedina i Pandore koje će također uskoro izaći na burzu...

Prema podacima koje je Zillow predao američkom SEC-u, u 2010. godini zabilježili su prihode od skromnih 30,5 milijuna dolara, dok je servis i dalje neprofitabilan s gubitkom od 6,7 milijuna dolara u prošloj godini. U formularu za IPO, Uprava Zillowa je navela kako kroz inicijalnu javnu ponudu dionica namjeravaju prikupiti minimalno 50 milijuna dolara, no u konačnici taj iznos može biti puno veći.

Zillow je osnovan još davne 2005. godine, a do sada je osigurao investicije vrijedne 90 milijuna dolara. Prema nekim računicama, nekretninska tražilica Zillow danas vrijedi više od 500 milijuna dolara.

A 2010. godina ispada jako zanimljiva kada su u pitanju IPO-ovi velikih tehnoloških kompanija. IPO su već najavili Linkedin, HomeAway, Pandora, a svi čekamo i veliki IPO Groupona koji bi se prema nekim spekulacijama također mogao dogoditi tijekom ove godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram