Zatvori
Foto: Nije dovoljno dobro imati super ideju, pa čak niti odličan proizvod...
Jasmin Hadzic
07/02/2011

Ovih 6 grešaka morate izbjeći prilikom lansiranja novog poslovnog poduhvata

Evo 6 grešaka koje morate izbjeći kod lansiranja novog poslovnog poduhvata:

Jeste li sigurni da ste dobro istražili ciljano tržište? Nemojte miješati broj potencijalnih klijenata i broj klijenata koji će zaista kupiti Vaš proizvod. Ukratko – prije svega dobro upoznajte svog potencijalnog klijenta i njegove potrebe.

Ne pokušavajte sve uraditi sami. Dan ima samo 24 sata, a morate računati i da san iziskuje minimalno nekih 7 sati. Okružite se pametnim i iskusnim timom. Ako su Vaši zaposlenici pametniji od Vas, na dobrom ste putu…

Ne smijete zazirati od otkaza. Davanje otkaza nikome nije ugodno, no ponekad to morate učiniti kako bi  Vaša tvrtka preživjela i nastavila rasti. Ukoliko to propustite učiniti ugrožavate sve za što ste se tako dugo borili.

Nemojte se okruživati prijateljima. Započeti posao uvijek je teško. Iako će Vam izgledati privlačno da se okružite poznanicima i dobrim prijateljima, u svom timu prije svega tražite iskustvo, raznolikost i veliku motiviranost.

Morate biti fleksibilni. Tržišta se svakodnevno mijenjaju. Nova konkurencija se pojavljuje i često je sposobnija od Vas .Velike promjene ne smiju biti tabu-tema. Ponekad je potrebno tvrtku okrenuti za 180 stupnjeva kako bi pronašla svoj pravi put do uspjeha.

Nije dovoljno dobro imati super ideju, pa čak niti odličan proizvod. Ukliko nemate jasan i provediv marketinški plan koji će Vašu tvrtku izbaciti u prvi plan, možete sve baciti u vodu i započeti iz početka. Nove tvrtke često zanemaruju prodaju i marketing koji su ključni za stabilne financijske temelje.

Izvor: Tekst se blago oslanja na knjigu Williama H. Drapera "The startup game"

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram